August 2010 - Rootsville

Na ontvangst van de cd Point Quiet viel meteen al de fantastische hoes op (Jerry Sintz), waarna mijn nieuwsgierigheid vervolgd werd door de lijst instrumenten die het vijftal op deze cd ten gehore brengt. Doe daar de stem van Pascal Hallibert bij en je komt tot de ontdekking dat dit wel een heel uniek americana album is. Prachtig !! Ik ben zeer onder de indruk, het doet aan vele geweldige muzikanten denken zoals The Nits, Mike Oldfield, Calexico… alt country noir + !

Ook de teksten mogen er wezen. “A Simple Life” is een mooi voorbeeld van een geweldige tekst die met passie onderbouwd (zowel zang als instrumenten) omgetoverd is tot een song die steeds mooier wordt naarmate je ‘m vaker beluisterd. Deze cd doet je even de dagelijkse beslommeringen vergeten, het heeft iets rustgevends en betoverends.

Point Quiet is een Nederlandse band die het zonder meer verdient om door te breken in The States. Als je niet beter zou weten zou je meteen geloven dat hier hun roots liggen, zo puur eerlijk en natuurlijk brengen ze hun zelfgeschreven nummers ten gehore.

4 Vette sterren !!