June 2015 - Festivalinfo / Podiuminfo

Wat kun je schrijven als iets zo binnenkomt? Ways And Needs Of A Night Horse, zo heet het album en tevens de titeltrack. Folk, beetje country en vooral vakmanschap, dat is Point Quiet. De cd staat vol met prachtig, verzorgde liedjes, dit is dan ook alweer het derde album van de band en je hoort dat ze weten waar ze goed in zijn.

Het is muziek voor in de nacht. Daarom waarschijnlijk ook die ”Night Horse”. Iedereen kent ze, van die lange ritten over een verlaten snelweg, je hebt dorst, maar de tankstations zijn dicht, je wilt muziek, maar je hebt maar één cd bij je. Dan is dit de cd die je moet hebben. Het vormt de perfecte soundtrack voor de eenzame uurtjes onderweg. Dromend de nacht in, hopend dat je voor altijd kunt blijven rijden.

‘The Man I Once Was’, een liedje zo klein en breekbaar dat het bijna pijn doet. De vocalen doen bij tijden en wijlen sterk denken aan een jonge Bruce Springsteen. De hele sound aan de soloplaten van Eddie Vedder. ‘Trembling Stars’ zou zo onder een film van Quentin Tarantino kunnen, al geldt dat eigenlijk voor de gehele plaat.

Ways And Needs of A Night Horse gaat eigenlijk verder waar het vorige album van Point Quiet ophield. De stijl is nagenoeg hetzelfde als op het album Point Quiet, maar is iets meer een nachtplaat. Misschien is dat ook wel de juiste volgorde van draaien. Eerst Point Quiet en dan Ways And Needs of A Night Horse. Dag en nacht.

Het derde album van Point Quiet is gewoon ontzettend goed. Het raakt je, het laat je dromen, maar bovenal laat het je genieten. Het album is uitgebracht door Continental Records en V2. Vooral die laatste laat de laatste tijd zien dat ze weten waar kwaliteit zit. Point Quiet is dat in ieder geval zeker. Hulde!

(Dennis Jansen)