April 2019 - Rootsville

Vier jaar na hun "Ways and Needs Of a Night Horse" zijn de Nederlandse Americana-Folk formatie "Point Quiet" er terug met hun nieuwste album "Walking in the Wind". Met werk van frontman Pascal Hallibert zijn thema's als liefde, verdriet en schoonheid niet weg te denken uit de soms weemoedige teksten.

Intimiteit is de rode draad tijdens het beluisteren van dit 4de album van "Point Quiet" met folk nummers als "Highway in your Head" en "Lonely Nights". Op het Americana gevoelige "Tales of Road 308" krijgen we toch een meer ietwat opgewekter nummer maar zonder afbraak te doen aan het melancholische van dit album.

Met deze "Walking in the Wind" willen de bandleden nieuwe paden bewandelen zonder evenwel af te wijken van hun samenhorigheid welke een drijfveer is bij he spelen van de songs. Vorig jaar speelden deze "Point Quiet" nog het voorprogramma van onder meer de "Isbells". Zowat gand het album tot nummers als "Never Too Late" over de langzame wals met " The Last Time" en het afsluitende " Storms and Winds" blijf je bevangen met hun intimiteit en ben je ook zo verbonden met deze "Point Quiet".